Chillimáda

Vše pro milovníky chilli

Tabasco omáčka

Domácí Tabasco omáčka je skvělá k dochucení různých pokrmů, jako jsou tacos, polévky, grilované maso nebo jako přísada do koktejlů (např. Bloody Mary).

Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 10-12 čerstvých chili papriček (ideálně odrůdy Tabasco, ale můžete použít i jiné pálivé papričky)
  • 1 šálek jablečného octa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžička cukru (volitelné)

Postup:

  1. Příprava papriček: Papričky omyjte a odstraňte stopky. Pokud chcete, můžete odstranit semínka pro mírně méně pálivou omáčku.

  2. Mixování: V mixéru smíchejte papričky, jablečný ocet, sůl a vodu. Mixujte, dokud nebude směs hladká.

  3. Vaření: Přeneste směs do malého hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Pokud chcete, můžete přidat cukr pro vyvážení chuti.

  4. Chlazení a skladování: Omáčku přelijte do čisté sklenice a nechte vychladnout. Uložte do lednice, kde může vydržet několik měsíců.

  5. Zrání (volitelné): Pro intenzivnější chuť nechte omáčku zrát v lednici alespoň 2-3 týdny před použitím.

Tabasco omáčka
Přesunout se na začátek