Domácí Tabasco omáčka je skvělá k dochucení různých pokrmů, jako jsou tacos, polévky, grilované maso nebo jako přísada do koktejlů (např. Bloody Mary).
Dobrou chuť!
Ingredience:
- 10-12 čerstvých chili papriček (ideálně odrůdy Tabasco, ale můžete použít i jiné pálivé papričky)
- 1 šálek jablečného octa
- 1 lžička soli
- 1/4 šálku vody
- 1 lžička cukru (volitelné)
Postup:
Příprava papriček: Papričky omyjte a odstraňte stopky. Pokud chcete, můžete odstranit semínka pro mírně méně pálivou omáčku.
Mixování: V mixéru smíchejte papričky, jablečný ocet, sůl a vodu. Mixujte, dokud nebude směs hladká.
Vaření: Přeneste směs do malého hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Pokud chcete, můžete přidat cukr pro vyvážení chuti.
Chlazení a skladování: Omáčku přelijte do čisté sklenice a nechte vychladnout. Uložte do lednice, kde může vydržet několik měsíců.
Zrání (volitelné): Pro intenzivnější chuť nechte omáčku zrát v lednici alespoň 2-3 týdny před použitím.