Křupavý chilli olej je neodolatelná dobrota, která dodá každému jídlu pikantní hloubku a intenzivní krupavou chuť.
Tento domácí recept na chilli olej je skvělou přísadou nejen pro ochucení nudlí, rýže nebo polévek, ale také jako výrazný doplněk k salátům či grilovaným masům. Připravte si sklenici této křupavé lahůdky a oživte své oblíbené pokrmy novou dávkou výrazné chuti a vůně!
Ingredience:
-
100 g nadrcených arašídů
-
1/2 hrnku sušené cibule
-
50 g sezamových semínek
-
5 cm kousek zázvoru
-
2 stroužky česneku
-
3-4 čerstvé chilli papričky (dle chuti)
-
2 lžíce sójové omáčky (umami)
-
1 lžíce datlového sirupu
-
1 lžička sečuánského pepře
-
2 tobolky kardamonu
-
1 skořicová tyčinka
-
2 badyány
-
trochu soli
-
slunečnicový olej
Postup:
-
-
V malé pánvi na sucho opražte arašídy a sezamová semínka dozlatova. Dejte je stranou. Pak přidat sušenou cibuli.
-
V misce smíchejte nastrouhaný zázvor a česnek.
-
Ve woku na středním ohni rozpalte olej. Přidejte skořici, badyán, kardamon. Vařit několik minut, aby olej chytnul aroma. Pak dát koření pryč, už nebude potřeba.
-
Do woku přidej směs najemno nasekaného čerstvého chilli, sečuánský pepř a ztlumte oheň na nízký stupeň. Vařte 5 minut, dokud chilli papričky nezměknou. Pak přidej zázvor a česnek.
-
Promíchejte a nechte chvíli odstát.
-
Vypněte oheň a dochuťte datlovým sirupem a sójovou omáčkou.
-
Horký olej nalijte na oříškovou směs s křupavou cibulí a sezamem. Promíchejte a vložte do sterilizované sklenice.
-
No Products Found!
Křupavý chilli olej