Guacamole můžete podávat s nachos, tortillami, nebo jako přílohu k mexickým jídlům. Tento recept získává pikantní nádech díky chilli, který skvěle kontrastuje s jemností avokáda.
Ingredience:
- zralé avokáda
- 1 rajče
- 1 menší červená cibule
- 1-2 chilli papričky (podle chuti)
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 limetky
- čerstvý koriandr
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje (volitelně)
Postup:
- Příprava avokáda: Avokáda podélně rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu do misky.
- Rozmačkání: Pomocí vidličky avokádo rozmačkejte do požadované konzistence – buď zcela hladké, nebo nechte trochu větší kousky, pokud máte rádi hrubší texturu.
- Přidání zeleniny: Do misky s avokádem přidejte nakrájené rajče, cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Dobře promíchejte.
- Dochucení: Přidejte šťávu z limetky, sůl, pepř a nasekaný koriandr. Pokud chcete, můžete přidat i olivový olej pro jemnější chuť.
- Finalizace: Vše důkladně promíchejte a případně dochuťte podle vlastního vkusu.
Guakamole