Chillimáda

Vše pro milovníky chilli

Guakamole

Guacamole můžete podávat s nachos, tortillami, nebo jako přílohu k mexickým jídlům. Tento recept získává pikantní nádech díky chilli, který skvěle kontrastuje s jemností avokáda.

Ingredience:

  • zralé avokáda
  • 1 rajče
  • 1 menší červená cibule
  • 1-2 chilli papričky (podle chuti)
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 limetky
  • čerstvý koriandr
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje (volitelně)

Postup:

  1. Příprava avokáda: Avokáda podélně rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu do misky.
  2. Rozmačkání: Pomocí vidličky avokádo rozmačkejte do požadované konzistence – buď zcela hladké, nebo nechte trochu větší kousky, pokud máte rádi hrubší texturu.
  3. Přidání zeleniny: Do misky s avokádem přidejte nakrájené rajče, cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Dobře promíchejte.
  4. Dochucení: Přidejte šťávu z limetky, sůl, pepř a nasekaný koriandr. Pokud chcete, můžete přidat i olivový olej pro jemnější chuť.
  5. Finalizace: Vše důkladně promíchejte a případně dochuťte podle vlastního vkusu.
Guakamole
Přesunout se na začátek