Chillimáda

Vše pro milovníky chilli

Burrito s fazolovou pastou

Tento recept kombinuje krémovou fazolovou pastu, chutnou rajčatovou salsu a žampiony pro syté a lahodné burrito, ideální na večeři.

Ingredience:

  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 3-4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 plechovka červených fazolí (ve slaném nálevu)
  • 2-3 chilli papričky bez zrníček, nakrájené
  • Čerstvý koriandr, nasekaný
  • Koření na burrito (volitelné)
  • 4-5 rajčat
  • Šťáva z 1 limety nebo citronu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 200 g žampionů, nakrájených
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný sýr
  • Tortilly

Postup:

  1. Příprava rajčat a zeleniny: Rajčata omyjte a u stopky je nařízněte do kříže. Vložte je na pár minut do vařící vody, poté oloupejte. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek.
  2. Orestování zeleniny: Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli a papriku, dokud nejsou měkké. Přidejte česnek, uzenou papriku a chilli papričky. Promíchejte a nechte krátce prohřát.
  3. Rajčatová salsa: Přidejte nakrájená rajčata, šťávu z limety a lžičku cukru. Osolte a přidejte trochu pepře. Přidejte nakrájenou papriku a za občasného míchání nechte dusit, dokud zelenina nezměkne a směs nezhoustne. Nakonec přidejte žampiony a krátce poduste.
  4. Fazolová pasta: Z plechovky fazolí vezměte polovinu a rozmačkejte je vidličkou na pastu. Přidejte tuto pastu i zbylé celé fazole do směsi se zeleninou a vše prohřejte. V případě potřeby můžete směs dochutit solí, pepřem nebo kořením na burrito.
  5. Plnění tortill: Fazolovou směs vložte na tortilly, posypte strouhaným sýrem a zabalte do burrita.
  6. Zapečení: Připravená burrita vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a tortilly nezískají zlatavou barvu.
  7. Podávání: Podávejte horké s rajčatovou salsou, guacamole, zakysanou smetanou a posypte čerstvým koriandrem.
Burrito s fazolovou pastou
Přesunout se na začátek