Chillimáda

Vše pro milovníky chilli

Pikantní švestková omáčka

Pikantní švestková omáčka s chilli je skvělým doplňkem k masům, sýrům nebo grilovaným pokrmům. Ovocná chuť švestek s pikantností chilli a lehkou kyselostí limetky tvoří dokonalou rovnováhu chutí.

Ingredience:

  • 1 kg švestek, vypeckovaných a napůlených
  • 2-3 chilli papričky Trinidad Scorpion (nebo habanero), jemně nasekané
  • 1 lžička skořice
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
  • Šťáva z 1 limety

Postup:

  1. Vaření švestek: Napůlené, vypeckované švestky vložte do hrnce a na mírném ohni začněte vařit. Nechte je pozvolna změknout a uvolnit šťávu.
  2. Příprava chilli: Mezitím v kuchyňském robotu nebo ručně jemně nasekejte chilli papričky. Poté je přidejte k vařícím se švestkám.
  3. Přidání skořice: Do směsi přidejte skořici a dobře promíchejte. Pokračujte ve vaření, dokud se švestky nezredukují a směs nezhoustne.
  4. Dochucení octem a cukrem: Jakmile se většina vody odpaří, přidejte červený vinný ocet a cukr podle chuti. Krátce povařte, aby se chutě propojily.
  5. Mixování: Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladké konzistence.
  6. Limetková šťáva: Na závěr přidejte čerstvou šťávu z limety, zamíchejte a krátce povařte.
  7. Plnění sklenic: Hotovou omáčku nalijte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, aby se sklenice dobře utěsnily.
Pikantní švestková omáčka
Přesunout se na začátek